Hírek

2013.07.30. 10:02

Gyermekkorút bántalmazott ismerőse 1000 forintért

Devecser - Egy szökött fiútól vette el erőszakkal ezer forintját alkalmi szállásadója. A rendőrség elfogta a bántalmazót.

veol.hu

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ajkai Rendőrkapitányság egy 30 éves devecseri férfival szemben, aki egy 13 éves fiútól erőszakkal vette el pénzét - tudtuk meg kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Egy 13 éves fiú július 29-én azzal sétált be a Devecseri Rendőrőrsre, hogy ideiglenes szállásadója 12 óra magasságában bántalmazta és elvette a pénzét. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyermekkorú – aki ellen eltűnés miatt személykörözés volt érvényben – két nappal korábban szökött meg a pápai lakásotthonból, és húzta meg magát a 30 éves devecseri ismerőse lakásában. Reggel együtt indultak el otthonról a felnőtt férfival és annak barátjával. A fiú a délelőtti órákban meglátogatta a helyi gyámhivatal ügyintézőjét, akitől ezer forintot kapott buszjegyre, hogy vissza tudjon utazni a lakásotthonba. Hazaérve elmesélte ezt, illetve megmutatta a bankjegyet befogadójának, aki annak átadására szólította fel. Miután nem akarta odaadni a buszjegyre valót, a férfi mellkas tájékon bordáit megrúgta, amitől a fiú a szekrénynek esett. Ekkor kivette zsebéből az ezer forintost, majd még kétszer ököllel arcán megütötte.

H. András devecseri lakost és 27 éves barátját – aki a bántalmazás idején szintén a lakásban tartózkodott – a Devecseri Rendőrőrs munkatársai elfogták és előállították. H. Andrást gyanúsítottként hallgatták ki, ellene rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytat nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!