Hírek

2013.07.02. 10:07

Horgászat és természetvédelem Márkón

Márkó – A horgászat és a természetvédelem jegyben járnak, ezért a Blinker Horgász Egyesület idei horgász napközijében ez volt ez egyik fő irány – természetesen a pecázás mellett.

Tremmer Tamás

A márkói Blinker Horgász Egyesület immár hetedik éve szervezi meg a nyári horgász napközijét, ahova elsősorban alsó tagozatos általános iskolásokat várnak. A tábor olyannyira népszerű, hogy nem kell nagydobra verni, így is mindig maximális a létszám. Idén 22-en vannak.

A tábort az egyesület vezeti - Lichtenstein György elnök, dr. Táncsics Aladár titkár és Lichtenstein Györgyné gazdasági vezető -, akik egy hétig átvállalják a családanyáktól a gyermekfelügyeletet, mi több, tartalmas programokat kínálnak a lurkóknak. Mindezt – hála a segítőiknek – térítésmentesen tudják biztosítani. Állandó felnőtt csapattag közöttük Gönci György, a Balatonalmádi Vízimúzeum vezetője. A korábbi évek táborából „kiöregedett”, már ifjúsági korosztályú horgász idén segítőként csatlakozott hozzájuk.

Az egyesületi elnök elmondta, a napközi menetrendjébe a horgászaton kívül honismereti, természetismereti programokat is becsempésznek. Tartottak már náluk drogprevenciós előadásokat, vendégül látták a rendőrség képviselőit, akik a balesetek megelőzéséhez szükséges információkról tájékoztattak.

Az egyesület az idén csatlakozott a Napló kezdeményezéséhez, ezért a természetvédelemre különös hangsúlyt fektettek. A napköziben kedden vendégül látták Somlai Szilárdot, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály oktatási szakreferensét, aki a védett állatokról, védett növényekről beszélt a gyerekek számára is közérthető és megfogható módon. Bemutatta a nemzeti parkot, működését, beszélt a természetvédelem fontosságáról. Előadásában sorra vette a nemzeti park védett állatait, növényeit, geológiai értékeit, a gyermekekkel tulajdonképpen egy videós túrán körbejárták a Balatont. Nagy élmény volt a fiatalok számára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!