Hírek

2013.07.27. 18:09

Jól sikerült az utolsó hagyományos Kékszalag

A végleges adatok szerint 521 indulója volt a pénteken kezdődött Balaton kerülő vitorlásversenynek, a 45. Kékszalagnak, közülük 337-en teljesítették a 48 órás szintidőn belül a távot, jelentették be a szombati díjátadó ünnepségen.

Győrffy Árpád

Mint dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke emlékeztetett rá, az idei egy korszakzáró Kékszalag volt, mert az idén tartottak utoljára olyan versenyt, amin elvileg csak klasszikus hajók indulhattak. Jövőre kinyitják a lehetőséget, és teret adnak a fejlesztéseknek. Ezzel további lehetőségek nyílhatnak meg a vitorlás sportban. Szólt arról is, hogy nehéz körülmények között kezdték el a szervezést.



De mind a vízi része, mind a füredi önkormányzat segítségével megrendezett szárazföldi programok jól sikerültek. A versenyzőket köszöntő Simicskó István államtitkár arról beszélt, hogy az emberek életében rendkívül fontos a sportolás, a természethez való kötődés. Erről szólnak a vitorlásversenyek is.



A beszédek után megkezdődött a díjkiosztó, amin az első tíz abszolút győztes mellett hajóosztályonként is díjazták a versenyzőket. Mint szombati lapunkban olvashatták, a Kékszalagot az idén is Litkey Farkas és a csapata nyerte az Evopro-Lisa nevű hajójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!