Hírek

2013.07.03. 09:10

Kerékpárral is járőröznek a rendőrök

Két nagy értékű kerékpárral gazdagodott a veszprémi rendőrkapitányság, a biciklis járőrök a Séd-völgyben, a belvárosban és természetesen a kerékpárutak környékén teljesítenek szerdától szolgálatot.

Halmos György

Az egyenként 150-150 ezer forint értékű kerékpárokat Némedi Lajos alpolgármester és Halmay György képviselők vásárolták képviselői keretükből. Az ünnepélyes átadáson elhangzott, hogy a kerékpáros járőrök szolgálatba állításának igénye már az áprilisi közgyűlésen felmerült, a két városatya akkor döntött úgy, hogy kerékpárokat vásárolnak. Az átadás különböző problémák miatt húzódott ilyen sokáig, főleg a rendőrségi ügyintézés miatt.




A két – mintegy százötvenezer forint értékű – kerékpár már „szolgálatba is állt” a megyeszékhelyen (Fotó: Orosz Péter)

 

A két veszprémi, ismert kerékpárbolt által felszerelt biciklik a város tulajdonában maradnak, a kétkerekűeket a városi kapitányság használatba kapja. A kerékpáros rendőrök célja nem a büntetés, bűn- és baleset-megelőzési feladatokat is ellátnak, maguk is szeretnének példát adni a kerékpárosoknak a közlekedési szabályok betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!