Hírek

2013.07.03. 11:26

"Ledőlt” a kémény Veszprémben

Veszprém – Eltűnt a sokáig a Bakony Művek hirdetőoszlopának tekinthető óriáskémény, a helyén üzemcsarnokot emelnek.

Tremmer Tamás

Egészen a közelmúltig hirdette a KLG gyújtógyertyát az egykori Bakony Művek egykori kazánházának kéménye, pedig a gyújtógyertya gyártás már több mint egy évtizede megszűnt, mi több, Bakony Művek sem létezik már jó pár éve. A kémény is csak mementóként szolgált. Azt hihettük: örökké. De nem!

A bontás folyamata (Fotó: Juhász Sándor József)

Az óriáskémény bontását hetekkel ezelőtt kezdték, a műveletre egyik olvasónk, Juhász Sándor József hívta fel a figyelmet, aki a bontást végigfotózta. Ma már a kémény alapjainál folyik a munka, a törmelékek eltakarítása után nyom nélkül eltűnik a „hirdetőoszlop”.

A Napló megtudta, a régóta használaton kívüli építmény bontását a Ceramdisk Kft. rendelte meg. A társaság a kémény helyén pályázati támogatás segítségével egy 530 négyzetméteres üzemcsarnokot fog emelni, ahova Szlovéniából telepítenek át egy gyártósort. Az új üzemben ipari kerámiát készítenek majd, s negyven embernek adnak munkát. A gyártás a tervek szerint még ez évben megkezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!