Hírek

2013.07.03. 13:29

Nem tudott beletörődni a szakításba

Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével, valamint zaklatással gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, aki még áprilisban késsel fenyegette volt barátnője párjának édesanyját; a rendőrség befejezte a nyomozást az ügyben.

Halmos György

Egy 28 éves helyi férfi tett feljelentést március 26-án a veszprémi kapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki naponta legalább két alkalommal ismeretlen hívószámról mobiltelefonján megcsörgette.

A férfi akkor határozta el, hogy a rendőrséghez fordul, amikor gépkocsijának az egyik gumiját, feltehetően telefonos zaklatója kiszúrta. Még mielőtt a tettes személyére fény derült volna április 10-én a délelőtti órákban a sértett lakásán megjelent egy ismeretlen személy, akit az ott tartózkodó 52 éves asszony – a feljelentő édesanyja - beengedett.

Ekkor az ismeretlen kést szorított a nő szegycsontjához. Azután engedte el csak, hogy a nő közölte: férje kint van a kertben. A támadó távozott a lakásból és azt mondta, hogy nem az asszonyt akarta bántani. A tettesben a nő felismerte a fia barátnőjének korábbi párját, akit rövid időn belül elfogtak.

A Veszprémi Járásbíróság ezt követően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A tettes elismerte a zaklatást is, tettét azzal indokolta, hogy nem tudta feldolgozni barátnőjével való szakítását. A férfi ellen vádemelési javaslattal élt a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!