Hírek

2013.07.04. 17:24

Tudomány népszerűen

Háromnapos, éves vándorgyűlését tartja Veszprémben a Magyarhoni Földtani Társulat.

Balla Emőke

A Magyarhoni Földtani Társulatot 1848-ban alapította néhány lelkes természetvizsgáló. A társulat évente rendez vándorgyűlést a Magyar Geofizikusok Egyesületével közösen; egy-egy földtani tájegységhez kapcsolódóan mutatják be a legújabb földtani és geofizikai kutatásokat.

 



Az idei háromnapos vándorgyűlésnek a Pannon Egyetem ad otthont, a mérnöki kar környezettudományi intézet az egyik rendező. A tegnapi megnyitón dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora arról a specifikumról beszélt, hogy az intézmény kétharmad részben projektekből finanszírozza önmagát.

Porga Gyula polgármester kiemelte: Veszprémben a tudomány otthon érzi magát, köszönhetően a Pannon Egyetem és a Veab jelenlétének, kisugárzásának. A konferencia résztvevői előadásokat hallhattak többek között a magyar bauxitkutatásról, a dunántúli földtudományi kutatásokról, a levegőkörnyezet ásványtanáról.



A föld- és környezettudományokat a nagyközönségnek is népszerűsítették; délután négy előadás, például a Bakony-Balaton Geoparkról és az iharkúti ősgerinces-lelőhelyről szóló mindenki számára nyitott volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!