Hírek

2013.07.24. 16:21

Új támogatókat találtak a vitorlázók

Balatonfüred - A sajtóban sokan politikai beavatkozást sejtettek a mögött, hogy több állami cég, köztük a Magyar Villamos Művek (MVM) elállt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) támogatásától, miután a legutóbbi közgyűlés nem az előző elnököt, az Orbán-kormány korábbi államtitkárát, Gál András Leventét választotta újra elnöknek.

Győrffy Árpád

Hogyan látja a helyzetet az új elnök, Kollár Lajos érsebész professzor, kérdeztük a Kékszalag verseny sajtótájékoztatója után.

Kollár Lajos átláthatóságot ígért a vitorlás szövetség ügyeiben, és tartani is akarja azt (Fotó: Győrffy Árpád)

- Nagyon sajnálom, hogy ennek az ügynek ilyen sajtóvisszhangja lett. Én a választási programomban ígéretet tettem arra, hogy transzparensen, átláthatóan fogjuk kezelni a szövetség ügyeit, ennek megfelelően a kötelességemet végeztem, amikor a hírlevélben megírtam a helyzetet. Rendelkezésemre állt egy táblázat, amiben bizonyos szponzorációs összegek voltak feltüntetve több cég részéről. Ezek a pénzek végül nem folytak be a szövetség számlájára. Nem kutakodtam azután, hogy ez végül is miért történt, tényeket írtam le. Nagyon remélem, hogy azok, akik most valamilyen ok miatt nem támogatták a szövetséget, a jövőben segíteni fognak nekünk. Én azon fogok munkálkodni, hogy ezek a szponzorok visszajöjjenek.

Az elnök szerint az érintett cégek visszalépése pénzügyi vákuumot okozott az első pillanatokban.

- Nagy örömmel mondhatom, hogy számos más támogató mellénk állt, így a vitorlás szövetség ez évi költségvetése jelenleg már stabil. Reméljük, hogy alapos előkészítéssel a jövő évet is megfelelően tudjuk építeni.

Kollár Lajos szerint a fő baj, hogy a négyévenként tartott tisztújító közgyűlés mindig a versenyszezon indulása után zajlik. Az új elnökség így gyakorlatilag szezon közepén tud nekilátni a munkának, amikor a szponzor cégek költségvetése már régen le lett kötve. Kezdeményezni fogja az alapszabály módosítását, hogy a jövőben az olimpiai évek őszén legyen a tisztújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!