Hírek

2013.08.20. 16:30

Állami kitüntetések Veszprém megyeieknek a nemzeti ünnepen

Veszprém – Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több területen rangos kitüntetéseket adtak át a napokban.

Varga Ibolya

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozattal jutalmazta a gazdasági életben végzett innovatív tevékenységéért, illetve a civil szervezetek és a kulturális élet támogatásáért Kukoda Nándort, a Séd-Coop 2000 Zrt. elnök-igazgatóját, valamint a négy évtizedes aktív honismereti-helytörténeti munkája elismeréseként dr. Tölgyesi Józsefet, a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola főiskolai docensét, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnökségi tagját.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át több évtizedes műemlékvédelmi és helytörténeti munkája, publikációs tevékenysége elismeréseként Balassa László nyugalmazott építész, műemlékes szakmérnöknek, kimagasló és eredményes közszolgálati munkája elismeréseként dr. Koczka Károly Attilának, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földhivatala hivatalvezetőjének, Veszprém településszerkezetének és településképének kialakításáért, építészeti tevékenysége elismeréseként Ruttkay Miklián Gyula Ybl-díjas építész, nyugalmazott közép-dunántúli területi főépítésznek, az állatkert és ezzel Veszprém város turisztikai vonzerejének növelése érdekében végzett munkájáért Török Lászlónak, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Kft. ügyvezető igazgatójának.

Áder János Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel jutalmazta a veszprémi Mártírok utcai és a Tizenháromváros téri temetőben az 1956-os forradalmárok, valamint az 1948-as honvéd katonák sírjainak gondozásáért Egressy Károlyt.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Schrammel Imre, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Kossuth-díjas keramikusművész, Érdemes művész részére, Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át dr. Bartha László, a kémiai tudomány kandidátusa, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Vegyész- és Folyamatmérnöki Intézet egyetemi tanára részére, dr. Sárdi Katalin PhD, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, a Pannon Egyetem Georgikon Kar növénytermesztéstani és talajtani tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára részére.

Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta dr. Töreki Sándor dandártábornoknak, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének. A polgári tagozatot vehette át Hornyák Sándor Szentkirályszabadja nyugalmazott önkormányzati képviselőjének és polgármesterének. Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatát adományozták három évtizedes munkájáért Bolgár Mária rendőr alezredesnek, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága kiemelt főelőadójának. Rendőr ezredesssé léptették elő Pogány Pétert, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatóját, főkapitány-helyettest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!