Hírek

2013.08.12. 22:00

Diákok járőröznek Veszprémben

Tavalyhoz hasonlóan idén is találkozhatunk augusztusban rendőrnek tanuló diákokkal a megyeszékhely utcáin: tíz szakiskolás teljesít járőrszolgálatot a város forgalmasabb terein és utcáin.

Marton Attila

A diákok természetesen nem önállóan járőröznek, hanem egyenruhás rendőrök mellett végzik a prevenciós jellegű szolgálatot. Idén tíz középiskolás jelentkezett erre a feladatra, mindannyian a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendészeti fakultációs osztályának tanulói, kilenc és tizedik évfolyamon tanulnak.

A diákok, köztük Bogdán Laura (jobbról) egyenruhás rendőrök mellett végzik a szolgálatukat (Fotó: Hadnagy Marcell)

A diákjárőrök között természetesen lányok is vannak: Bogdán Laura például a tapasztalatszerzés miatt jelentkezett a feladatra. Arra a kérdésre, hogy történt-e rendkívüli az eddigi járőrszolgálata alatt, a szeptembertől tizedik osztályos szakiskolás diáklány határozott nemmel felelt.

- Nyolc órán keresztül fárasztó folyamatosan sétálni, de nincs ezzel probléma, mert szeretem csinálni, sőt, az sem zavar különösebben, ha esetleg a járókelők jobban megnéznek az egyenruha miatt - meséli a munkáról Laura, aki a többi diákjárőrhöz hasonlóan egységes formaruhában, fehér „bűnmegelőzés” feliratú pólóban és sapkában teljesít szolgálatot.

 

A diákjárőrök különféle prevenciós kiadványok népszerűsítésével, hasznos információkkal, valamint kiemelt figyelemmel és éberséggel segítik mind a hazai, mind a külföldi állampolgárok itt-tartózkodását, munkájukkal hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához, áll a Veszprémi Rendőrkapitányság sajtóközleményében. A kapitányság nem csupán a rendőröket segítő diákjárőrökkel, hanem egy, a belvárosi Tourinform-irodában működtetett bűnmegelőzési centrummal is erősíti a város közbiztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!