Hírek

2013.08.18. 20:03

Megnyitották a Csopak napokat

Jó évtizede Csopak napjait augusztus végén rendezik meg, ezúttal augusztus 17-től 24-ig várják a vendégeket a strandnál.

Varga Ibolya

A szombat esti ünnepélyes megnyitót Tóth Gyula, a Balatonvin Borlovagrend Egyesület kincstárnoka vezényelte le. Ismertette a legutóbbi települési borverseny eredményeit. A díjakat Ambrus Tibor polgármester adta át. Először az aranyérmes borok termelői vették át a jutalmukat.

A Homola pincészet egy, Tamás Ervin három bor után kapta meg a díjat. A különdíjat dr. Fekete Zsolt érdemelte meg. Ebben az évben kilenc bor közül választották ki Csopak borát, melynek megalkotója Az év bortelmelője címet is megkapja. Idén a Szent Donát Pince tavalyi évjáratú olaszrizlingje érdemelte meg, hogy Csopak bora legyen, termelője, Kovács Kálmán vehette át az ezzel járó vándordíjat.



Ambrus Tibor emlékeztette a jelenlévőket, hogy a szabályaik szerint aki háromszor elnyeri a díjat és nem kell feltélenül egymást követő években, az örökre megkapja. Kovács Kálmán pedig már kétszer megérdemelte, az már az önkormányzat dolga, hogy újat készíttessen.

A balatonfüredi Balatonvin Borlovagrend Egyesület ezúttal is új tiszteletbeli tagokat fogadott a soraiba a megnyitón. A vidám ceremónián Szabó István ceremóniamester ismertette a rend legendáját és az elvégzendő feladatokat. A sikeres próbatétel után Koczor Kálmán elnök-nagymester az akolópálcával ütötte lovaggá Jády Pétert, a Rulett együttes vezetőjét, Mánik Pétert, az egyik közlekedési vállalat műszaki igazgatóját és dr. Simon Sándor ügyvédet. A program keretében minden este szórakoztató előadásokról gondoskodnak a szervezők. A parkolóban helyi és környékbeli borászok, ételkészítők és kézművesek kínálják a portékáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!