Hírek

2013.08.20. 10:10

Szállt az ének a strandon - sikeres musicalbemutató Ajkán

Ajka - Az ünnepi programok keretében díszbemutatón láthatta a közönség a Kristályfürdőben a Pannon Várszínház új előadását, Vándorfi László és Fenyő Miklós musicaljét.

Tóth B. Zsuzsa

A Száll az ének című musicalről és annak születéséről hétfőn délelőtt közönségtalálkozón beszélt Vándorfi László és Fenyő Miklós. Mint elhangzott, a '60-as években játszódó darab egy nagy találkozás története. Egy építőtábor fiataljait fogadja szeretettel és annál is több iróniával a Csillebérci úttörőtábor, hogy aztán ott megelevenedjen valamennyi jellemző vonása ennek az időszaknak. A musicalt Vándorfi László rendezte, Novai Gábor hangszerelte, koreográfiáját Krámer György készítette. Fenyő Miklós elárulta, hogy a darab szinte valamennyi dala új, amelyeket kifejezetten a musicalhez írt. Itt-ott azonban felcsendülnek ismerős dallamok, a régi slágerek szövegét Fenyő egy kicsit a darab cselekményéhez igazította.


- Az ötlet és a szövegkönyv Vándorfi Lászlóé, én pedig új dalokat írtam. Hogy azok rock and roll zenék, vagy sem, döntse el a néző - mondta Fenyő. Vándorfi mindehhez hozzátette, hogy Ajka a darab születésének fő támogatója, ezért is itt tartják a díszbemutatót. Színházi szövegkönyvében személyes tábori, építőtábori és úttörő élményeit örkítette meg, szembeállítva azokat Auschwitzal és a Gulággal, a vasfüggönnyel. A vidámság mellett így fellelhető egy kis szomorkás hangulat is, amely elgondolkodtatja a nézőt.

Az esti előadáson aztán kiderült, hogy a mondanivaló valóban a dalokban sűrűsödött, amelyek a szöveghez hasonlóan nem nélkülözik a jó poénokat, a nézők egy kellemes, könnyed nyár esti szórakozásra számíthanak a további előadások során. Ajkán a díszbemutató közönsége, közel ötszáz érdeklődő nem csalódott, az időjárás is kitartott, a szél pedig a folyton rockizó színészeknek kifejezetten jólesett.

A főbb szerepekben Telegdi Kamillát, Keresztes Lászlót, Oravecz Editet, Kiss Dávidot láthatták. A színpadon remekelt azonban szinte egy teljes raj, kisdobosok, úttörők, vezetőikkel, hogy a kort megéltek számára megelevenítsék az akkori hangualtot, érzéseket, a mai fiataloknak pedig ízelítőt adjanak. A város mint a darab születésének fő támogatója pedig eztán is örömmel ad helyet a Pannon Várszínház produkcióinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!