Hírek

2013.08.15. 17:17

VeszprémFolk - Néptánc és népzenei találkozó

A Nagyon Balaton programsorozat része a VeszprémFolk, melyet augusztus 19- én és 20 -án rendeznek.

Balla Emőke

Az utcazenészek után ezúttal a népzene és néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat Veszprémbe, mondta Muraközy Péter, az Utcazene fesztivál főszervezője. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon , hangsúlyozta.

A VeszprémFolk programsorozaton fellép a Muzsikás együttes is (Archív fotó: Gáspár Gábor)

Augusztus19-én, hétfőn az Óváros téren családi koncertet ad a Makám együttes, fellép a Cimbaliband, a Kolompos, Szabó Balázs Bandája, Bognár Szilvia és az Etnoé, Balogh Kálmán és barátai, a Szentháromság téren a Téka együttes, a Kaláka és lesz néptáncgála is. Augusztus 20 án délután az Óváros téren Muzsikás gyermektánc-házzal, népi mesemondóval kezdődik a program, fellép ifj. Csoóri Sándor és a Vonograf, a Magyarpalatkai Banda, Szalonna és Bandája, rendhagyó prímástalálkozót is szerveznek. A Szentháromság téren a Csintekerintő, Szalóki Ági, Palya Bea és a Muzsikás koncertezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!