Hírek

2013.08.20. 11:56

VeszprémFolk: kétnapos rendezvény a Nagyon Balaton programsorozatban

Veszprém - A VeszprémFolk kétnapos rendezvénnyel kapcsolódott be a megyeszékhely a Nagyon Balaton fesztivál programsorozatába.

Balla Emőke

A Nagyon Balaton fesztivál az ünnep idején tíz helyszínen várta a közönséget. Bár Veszprém nem a  Balaton partján fekszik, történelmi és kulturális hagyományainak, sikeres fesztiváljainak köszönhetően részese lehet a nagyszabású, első alkalommal szervezett balatoni rendezvénynek. A kétnapos VeszprémFolk keretében a magyar népzene és a néptánc legkiemelkedőbb előadói, az ország legismertebb zenekarai, tánccsoportjai léptek fel. Veszprémben eddig hagyomány volt, hogy az ünnep előestéjén, augusztus 19-én veszprémi és megyei néptáncegyüttesek műsorával néptáncgálát rendeztek, idén ez a program még inkább gazdagodott, kiteljesedett.

Hétfőn és kedden két helyszínen - az Óváros téren és a Szentháromság téren - léptek fel az együttesek, népzenészek, prímások. Koncertek, táncházak, néptáncműsorok várták a közönséget, de a szervezők gondoltak a legkisebbekre is: a gyermekeket különböző játékok, családi koncert, gyermektáncház, népi mesemondók szórakoztatták. A hétfői első programot, a világzene nemzetközileg elismert hazai követének, a Makám együttesnek Óváros téri koncertjét is sokan kísérték figyelemmel, a kedd azonban még több veszprémi családot vonzott az ingyenes programokra.

A VeszprémFolk rendezvényen hétfőn  fellépett a Téka együttes, a Kaláka, a Makám együttes, a Cimbaliband, a Kolompos, Szabó Balázs Bandája, Bognár Szilvia és az Etnoé, Balogh Kálmán és barátai, kedden a Csintekerintő, Szalóki Ági, Palya Bea, a  Muzsikás, ifj. Csoóri Sándor és a Vonograf, a Magyarpalatkai Banda, Szalonna és a bandája, volt néptáncgála és rendhagyó prímástalálkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!