Hírek

2013.09.16. 09:14

Mintegy 250 embert küldenek el a Mal-nál

A Magyar Alumínium Zrt-nél (Mal) megkezdett elbocsátásokkal kapcsolatban személyesen egyeztetett a felszámolóbiztos, valamint a munkaügyi központ megyei igazgatója.

Tremmer Tamás

Miután a felszámolási eljárás alatt álló ajkai timföldgyárban megszűnt a bauxit feldolgozása, ennek következtében több ember munkája is feleslegessé vált, illetve válik. A csoportos létszámleépítési szándékot a cég vezetése már bejelentette a munkaügyi központnak. A Napló úgy értesült, e lépés kapcsán a minap egyeztetett Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója valamint Szegőné Kemerle Judit, a Mal felszámolóbiztosa.

A megbeszélést Szegőné Kemerle Judit megerősítette. A Naplónak elmondta, a várható lépéseikről személyesen tájékoztatta a munkaügyi központ igazgatóját. Első ütemben – ez év elején - bezárták a halimbai bauxitbányájukat, amivel július 31-ig 163 ember munkaviszonyát szüntették meg. A következő lépésük a bauxit feldolgozásának befejezése volt. Ez sajnos újabb létszámleépítést jelent. Szeptembertől ütemezetten, havi 30-50 személy távozásával számolnak, ez 2014. május 31-ig további 250 ember elbocsátását jelentheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!