Hírek

2013.09.12. 15:35

Elismerés a Naplónak

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) a magyar kézművesség napja alkalmából a Kézműipar Szolgálatáért kitüntető oklevelet adományozott a Napló szerkesztőségének, Tremmer Tamás újságíró munkásságát pedig Iposz Sajtó Nívódíjjal ismerte el.

Osváth Sarolta

Az elismeréseket Barták Péter, lapunk főszerkesztője vette át a csütörtöki ünnepségen Németh Lászlótól. Az ipartestületek országos elnöke hangsúlyozta: A magyar kézműipar nemzeti érték, az Iposz erre építve támogatja és képviseli a szövetség tagságát adó mintegy 200 ipartestületet.

A 22. magyar kézművesség napján az Iposz-elnökség díszülésén Németh László elnök kiemelte: a magyar kézműipari vállalkozások nélkül az ország nem működne. A kisiparos vállalkozók jelentős szerepet töltenek be a gazdaságban, ők állítják elő a nemzeti jövedelem felét, meghatározóak a munkahelyteremtésben is. 

Az ünnepségen Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója prezentációjában elmondta: az intézet elsők között kötött együttműködési megállapodást az Iposszal. A partneri kapcsolat célja, hogy a kultúra beépüljön a gazdaságfejlesztési folyamatba, és ebben elsősorban a helyi ipartestületek jelentik a kapcsolódási pontot. Közösen kezdeményezik például, hogy a közpénzből gazdálkodók reprezentációra fordítható kiadásaikból csak minősített magyar kézműves terméket vásárolhassanak.

Az ünnepségen bejelentették, hogy az Iposz saját standdal vesz részt a Magyar értékek 2013 rendezvényen szeptember 14-én Budapesten. Az ünnepségen a Napló szerkesztőségét díszoklevéllel tüntették ki az elmúlt tíz évben a megye kézműves kisvállalkozásairól, s különösen a vörösiszap-katasztrófa miatt bajba jutott vállalkozók helyzetéről szóló szakszerű tájékoztatásért. E területen kifejtett kiemelkedő munkájáért Tremmer Tamás gazdasági újságírót Sajtó Nívódíjjal tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!