Hírek

2013.09.10. 19:08

Zebulon és a zebrák

A veszprémi rendőrkapitányság tavasszal rajzpályázatot hirdetett az Én rendőrzebrám címmel, amelyben szerepelt Zebulon, a zebra, és a biztonságos közlekedésről kellett szólnia.

Varga Ibolya

 

A rendőrsapkát viselő mosolygós zebrafigurát, a veszprémi rendőrkapitányság jelképállatát meg is simogathatták a rajzversenyen győztes gyerekek, mert Fábián Mónika őrnagy, a városi kapitányság kiemelt főelőadója, aki ajándékokat is adott a gyerekeknek, magával hozta. A pályázatra nagyon jó rajzok érkeztek be, ezért volt nehéz helyzetben a zsűri az értékeléskor. Végül úgy döntöttek, hogy három harmadik helyezést adnak ki. Az első helyezett Goda Koppány, a második Timmer Mira a harmadik pedig Goda Kende és Fazekas Dominik lett. Török László, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatója jutalmul mind a négy gyermeknek egy-egy ingyenes állatkerti belépőt adott át az állatkertben megrendezett ünnepségen. A Kabóca Bábszínház is megjutalmazta a gyerekeket, az ő ajándékaikat Szántó Viktória, a bábszínház dramaturgja adta át. A köszöntőkből kiderült, a gyerekek már egész pici korukban megtanulják a közlekedési zebra használatát, és a közlekedési szabályokban az utóbbi években végrehajtott változások is nagy figyelmet követelnek a gépjárművezetőktől, ha megközelítik a gyalogátkelőhelyeket. Így a közlekedési zebra csakúgy a barátjuk lehet a kicsiknek, mint Zebulon, a jelképállat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!