Hírek

2013.10.24. 09:25

Balázs érme és serlege

Sümeg - A cél az volt, hogy végigmenjen a pályán, de Balázs a középmezőnyben végzett élete első motocross versenyén Zalaszentgróton.

Tisler Anna

Borbás Balázs még csak hét esztendős, első osztályosként most ismerkedik a betűkkel, de motorozni már több, mint három éve tud. Édesapja, Borbás László is versenyző volt, ma már csak kedvtelésből pattan motorra.


Balázs édesapjával Lászlóval, aki szintén motorversenyző volt (Fotó: Tisler Anna)

 

- A nyugat-magyarországi motocross bajnokság záró fordulójára neveztünk be azzal a céllal, hogy felmérjük, versenyhelyzetben hogyan teljesít Balázs - tudtuk meg Borbás Lászlótól. - Egyedül edz, a futam előtt volt néhány másik gyerekkel együtt a pályán. A versenyen tizenöten indultak, ő volt talán a legfiatalabb. A pálya nem volt könnyű. Egyszer felbukott, szaladtam, hogy felsegítsem, de mire felértem a dombra, már robogott velem szemben. Örültem, hogy feltalálta magát és megoldotta a váratlan helyzetet.

Balázstól megtudtuk, verseny közben saját magára és a gépre figyelt, nem tudta, hányadikként ért célba a 12 perces és két körös futamon. Örült, amikor meghallotta a nevét, hogy szólítják, vegye át a különdíjat, egy érmet valamint egy serleget. Osztálytársainak is mesélt az élményeiről. Ha beköszönt a rossz időjárás, csak alkalmanként tud fedett helyen gyakorolni. A család úgy tervezi, hogy jövőre egész évben versenyzik a kisfiú. A bajnokság tavasszal kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!