Hírek

2013.10.24. 09:36

Értékelték a strandszezont Fűzfőn

Balatonfűzfő – A nyári turisztikai szezon határozta meg a település legutóbbi ülését: erről számolt be a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület (BLTE), illetve a strandokkal kapcsolatos döntések születtek.

Varga Domokos Péter

Marton Béla polgármester a Naplónak elmondta, a Föveny strand felújítását követően egy büfé helye üresen maradt, mert a területre pályázó vállalkozó visszalépett, elállt az építési szándékától. (A vállalkozó egyébként maradt a strandon, de az önkormányzati tulajdonban lévő központi épületben bérelt helyet, strandcikket árul.)

A büfésoron üresen maradt területet a másodszori pályázat után egy balatonkenesei székhelyű, sütőipari termékeket előállító cég nyerte el. A feltételek hasonlóak a korábbi pályázatban kiírtakhoz: 700 ezer forint plusz áfa éves bérleti díjat kell fizetnie a területért. Az épület megépítését követően a tulajdonjog – akár csak a többi büfénél – átszáll az önkormányzatra.

A Föveny strand nyári felújítását követően egy büfé helye üresen maradt, most ezt a területet nyerte el egy balatonkenesei székhelyű sütőipari vállalkozó (Fotó: Archív, Varga Domokos Péter) 

Foglalkoztak a városatyák a település másik strandjával is. A tobruki strand lapos tetejű kiszolgáló épületének tetőterét évek óta szeretnék beépíttetni. Mivel ehhez az önkormányzat nem rendelkezik saját forrással, többször írtak már ki pályázatot, remélve, hogy jelentkezik egy vállalkozó, aki a későbbi üzleti haszon reményében elvégzi a beruházást. Ezidáig azonban egy érdeklődő sem akadt. Most azonban egy helyi vállalkozó jelentkezett az önkormányzatnál, beépítené a tetőteret és hasznosítaná, valamint felújítaná és üzemeltetné a strand előtti parkolót – ami természetesen továbbra is ingyenes maradna. Az ajánlatra reagálva a testület ezúttal is kiírta a pályázatot a tobruki strand tetőterének hasznosítására.

A BLTE tájékoztatást adott a nyári turisztikai szezonról, beszámolójukat a testület elfogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!