Hírek

2013.10.31. 10:06

Jó szezont zártak a vadászok

Kicsit megcsúszva kezdődött a hivatalosan szeptember elején induló, gímszarvas vadászati szezon, hisz csak a hónap második felétől tapasztalták a vadászok a bőgés beindulását.

Tremmer Tamás

– A trófeabírálati eredmények azt igazolják, hogy a vadászatra jogosultak jó szezont zártak, a későn kezdődő és a megszokottnál gyengébb bőgés ellenére is - értékelte lapunknak a 2013. évi gímszarvas bőgési szezont Hárshegyi Márk, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályvezetője.

A szeptemberi „leltár” a következő eredményeket mutatja: A trófeabírálaton bemutatott bikák közül 330 darab ért el érmes kategóriát. Ebből 14 darabot arany-, 81 darabot ezüst-, és 235 darabot pedig bronzéremmel minősített a hatóság. Veszprém megyében a tíz kilogramm trófeasúlyt meghaladó bikák száma 12 volt, amiből négy a 11 kilogrammot is meghaladta. A legnagyobb trófea súlya 11,84 kilós súlyt.

Érdekességként említhető, hogy múlt évben mindössze kettő aranyérmes minősítés volt a megyénkben, és a hatóság 10 kilogramm súly feletti trófeát nem is bírált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!