Hírek

2013.10.14. 13:42

Kézi-és autóstáskát loptak - vádemelési javaslat besurranó páros ellen

Balatonalmádi - Egy férfi és egy nő ügyében született vádemelési javaslat, akik a nyáron több alkalommal is besurranásos módszerrel loptak.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A sértett és fia balatonalmádi otthonukban tartózkodtak 2013. augusztus 1-jén, amikor ismeretlen tettes bement a lakásba és eltulajdonította a nő kézitáskáját, anélkül, hogy azt észlelték volna.

Internetezni szeretett volna még a 47 éves édesanya lefekvés előtt, ezért kereste a nappaliban korábban elhelyezett retiküljét, melyben tabletje mellett pénztárcáját is tárolta, az abban lévő személyi okmányokkal, bankkártyákkal és több tízezer forint készpénzzel együtt. Nem sokkal 23 óra után vették észre, hogy az erkélyajtó függönye szokatlan módon a külső korlátra fel van akadva és az egyik virágláda a földön hever.

A következő napon, augusztus 2-án a késő esti órákban egy újabb, hasonló körülmények között elkövetett bűncselekményről érkezett bejelentés a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A város egy másik utcájában a kerítésen keresztül átmászott, majd a nyitott ajtón át jutott be a házba a tolvaj, aki – miközben a család a hátsó teraszon tevékenykedett – a bejárathoz közeli polcról leemelte a 35 éves sértett autóstáskáját, a gépkocsi irataival, indítókulcsával, továbbá a hűtőszekrényen lévő nagyobb összegű készpénzt is magához vette.

A besurranó párost végül két nappal később fülelték le a Balatonalmádi Rendőrkapitányság – forró nyomon elkövetők felderítésére induló – munkatársai, amint annak férfi tagja egy harmadik ingatlan – egy körbekerített üdülőterület – kerítésén éppen átugrott. A férfit elfogták, ruházatában több, betöréshez használatos eszközt is találtak.

A 27 éves K. Zoltán vecsési lakos és a helyszín közelében, egy fa mögött várakozó társa, a 19 éves budapesti H. Alexandra ellen – őrizetbe vételük mellett – indított eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Gyanúsított kihallgatásukkor mindketten beismerő vallomást tettek.

A lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást az eljáró szerv a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek - tudtuk meg hétfőn a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!