Hírek

2013.10.08. 14:55

Különdíjas nyaraló

A Bulcsu Tamás, Fortvingler Éva és Móser Balázs építészek tervei alapján készült szigligeti nyaraló kapta a Magyar Építész Kamara különdíját az Év háza 2013 pályázaton.

Bartuc Gabriella

Az Év háza díjat Dévényi Tamás építész tervei alapján Sóskúton megvalósult épület nyerte el, amelyet hagyományosan az Építészet Világnapján adtak át. Az épület formavilága, alaprajzi elrendezése a paraszti építészet tömörségét, tisztaságát idézi, amely a magas szintű megvalósítással párosult hangzott el a zsűri méltatásában. Hasonlóképpen jellemezhető a szigligeti nyaraló is: Hagyomány és korszerűség ötvözete.

Mesteri munka, hagyomány és korszerűség ötvözete a különdíjas szigligeti nyaraló (Fotó: Év háza 2013) 

Az épület tájba illesztése, léptéke és tömege a régi korok tradicionális tudását, mintáit követi, míg szerkezetében, anyaghasználatában, plasztikájában és fénnyel való telítettségében a mai világ életérzését adja. Mesteri munka, amely mintaként szolgálhat arra, hogyan kell a táji környezetben viselkedni, tanulva az elődöktől és erre építve újat, mait alkotni fogalmaz Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke.

A pályázaton dicsérő oklevelet kaptak Kovács Zsolt György, Beránková Jana és Kovács Dávid pécselyi nyaralóépületükért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!