Hírek

2013.10.21. 14:11

Vizsgálja az autósport-szövetség a városlődi ralibalesetet

Vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a városlődi szombati amatőr raliversenyen történt baleset miatt.

MTI

Az MNASZ hétfői közleménye szerint Móczár Péter, a szövetség alelnöke a Gyulay Zsolt elnökkel folytatott egyeztetés után Szél Attilát kérte fel arra, hogy "szakértőként folytassa le a baleset körülményeinek teljes körű kivizsgálását". A vizsgálatnak péntekig kell lezárulnia, a megállapításokat pedig az MNASZ honlapján teszik majd közzé.

A szövetség által kiírt Amatőr Rallye Kupa versenysorozatba tartozó városlődi futamon szombat délután a kordonon kívül álló nézők közé csapódott egy versenyautó, miután a versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában - eddig ismeretlen okból - irányíthatatlanná vált.

Pintér Csaba, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház ügyeletes főorvosa vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy a balesetben megsérültek közül a hasi, mellkasi, gerinc- és fejsérüléseket szenvedett idős férfi állapota életveszélyes, míg a másik súlyos sérült - ugyancsak egy férfi - állapota kielégítő.

Az ajkai Magyar Imre kórház ügyeletes főorvosa, Horváth Béla arról tájékoztatta az MTI-t vasárnap, hogy az oda vitt egy súlyos és két könnyű sérült állapota kielégítő, jól vannak.

Az Ajkai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!