Hírek

2013.10.19. 13:33

Súlyos baleset a rali versenyen (videóval frissítve)

Hatan megsérültek egy balesetben, amikor egy rali versenyen kisodródott egy jármű és a nézők közé csapódott szombaton délután Városlődön, az egyik sérült állapota válságos.

MTI

Bakó Adrienn, a főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában eddig ismeretlen okból az egyik raliautó irányíthatatlanná vált és a kordonon kívül álló nézők közé csapódott. (Az első hírek arról szóltak, hogy egy vendéglő teraszán ülők közé hajtott a jármű.) Hozzátette, az engedéllyel megrendezett autóversenyen történt baleset körülményeit vizsgálják; az ajkai kapitányság a baleset kapcsán foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - szakértők bevonásával - ismeretlen tettes ellen.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombaton fél három előtt érkezett a jelzés a rendőrségtől, miszerint Városlődön, a rali versenyen egy versenyautó kisodródott és oszlopnak ütközött, ami félig kidőlt, a jármű több személyt elsodort.

A mentőszolgálat ügyeletese elmondta, hogy a szombat délutáni balesetben összesen hat személy sérült meg, egy életveszélyesen, egy súlyosan, négyen pedig könnyebben. A helyszínre három mentőjárművel és egy mentőhelikopterrel vonult ki a mentőszolgálat – közölte Lattenstein János.

A rendezvényen egyébként volt egy másik baleset is, 12 óra 19 perckor, egy személy alkar sérülést szenvedett, őt a rendezvénybiztosítók ellátták és kórházba szállították – közölte szombaton este Bóna Balázs, a mentőszolgálat ügyeletese.

Az ajkai tűzoltó parancsnokság egységei is a helyszínre indultak, a műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon.

A szombati verseny az amatőr rali bajnokság utolsó, záró futama volt. A balesettel kapcsolatban érdeklődtünk a verseny szervezőitől. Czigler Hédi sajtófőnök arról tájékoztatta a Naplót, hogy a baleset okait jelenleg az autósport szövetséggel együtt vizsgálják, a hét elején közleményt jelentetnek meg arról. A sajtófőnök a vizsgálat lezártáig nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy a balesetet műszaki hiba, emberi mulasztás, vagy más okozta-e. Elmondta, hogy figyelemmel kísérik a sérültek állapotát.

Az MNASZ közleménye a hétvégi, Városlődön történt balesettel kapcsolatban

Az MNASZ vezetősége és tagsága sajnálattal értesült arról, hogy a hétvégén súlyos kimenetelű baleset történt a szövetség által kiírt Amatőr Rallye Kupa versenysorozat keretei között megrendezett városlődi amatőr rallye futamon.

Az MNASZ Elnöksége és vezetősége nevében szeretnénk azt a reményünket kifejezni, hogy a baleset során megsérült nézők mielőbb és maradéktalanul felépülnek sérüléseikből.

A 2013. október 19-én, a városlődi amatőr rallye versenyen történt baleset körülményeinek kivizsgálására Gyulay Zsolt elnök Úrral egyeztetve Móczár Péter Alelnök Úr felkérte dr. Szél Attilát, hogy szakértőként folytassa le a baleset körülményeinek teljeskörű kivizsgálását.

A bizottság vezetője a vizsgálat eredményét 2013. október 25-ig kell, hogy előterjessze, melyet követően a vizsgálat megállapításait az MNASZ honlapján közzétesszük.

MNASZ Titkárság

 

Válságos állapotban van a raliverseny egyik sérültje 

Válságos, továbbra is életveszélyes az állapota annak a férfinak, aki szombaton egy raliversenyen sérült meg - tájékoztatta a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház ügyeletes főorvosa az MTI-t vasárnap.

Pintér Csaba elmondta: a mentőhelikopterrel beszállított idős férfi hasi, mellkasi, gerinc és fejsérüléseket szenvedett.

A másik súlyos sérült - ugyancsak egy férfi - állapota egyelőre kielégítő - tette hozzá.

Az ajkai Magyar Imre kórház ügyeletes főorvosa, Horváth Béla az MTI-t vasárnap arról tájékoztatta, hogy az oda szállított betegek állapota - egy súlyos és két könnyű sérültet vittek ide a mentők szombaton - kielégítő, jól vannak. 

/MTI/


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!