Hírek

2013.10.10. 12:15

Zaklatás és szurkálás a szakítás miatt

Veszprém - Nem tudta feldolgozni egy dudari férfi, hogy élettársa szakított vele, ezért zaklatta, sőt a nő testvérét késsel többször megszúrta egy buszmegállóban; többek között emberölés kísérlete miatt javasolt a rendőrség vádemelést az előzetesben lévő gyanúsított ellen.

Halmos György

Az ügy részleteiről dr. Mikó Attila, a megyei főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a bűncselekmény gyanúsítottja január 10-én az éjszakai órákban egy buszmegállóban többször, összesen kétszer combon, egyszer pedig felsőtesten szúrta egy késsel volt élettársának testvérét.

A késelés előzménye, hogy a gyanúsítottal novemberben szakított élettársa, amit nem tudott feldolgozni a férfi. Ezt bizonyítja, hogy telefonon zaklatta a nőt, megfenyegette őt és családtagjait. A százados megemlítette, hogy a telefonhívás listák alapján a férfi másfél-két hónap alatt 8642 hívást kezdeményezett a nő számára. A nő a fenyegetés miatt testvérét kérte meg, hogy kísérje az esti órákban. A bűncselekmény január 10-én történt, amit a volt élettárs és a testvér közötti szóváltás előzött meg.

A sajtóreferens megjegyezte, hogy a rendőrség zaklatás és életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást, utóbbit emberölés kísérletének bűntettére változtatták, mert a szúrások ölési szándékra utaltak. Mikó Attila szólt arról is, hogy a gyanúsított kihallgatása során arra hivatkozott, hogy ki akarták őt rabolni, de ezt a nyomozás adatai megcáfolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!