Hírek

2013.11.15. 18:35

A szebb településekért

Tapolca - A megyei önkormányzat idén is meghirdette A tiszta és virágos Veszprém megyéért közterület szépítési versenyt, a megye önkormányzatai számára.

Szijártó János

Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken tartották Tapolcán, a 3000-nél több lakosú települések kategóriájának győztesénél.

A résztvevők először végigjárták, megtekintették az új tóparti sétányt, majd a megújult Tamási Áron Művelődési Központban folytatódott a program köszöntővel, kulturális műsorral és az eredmények kihirdetésével.

Császár László tapolcai polgármester köszöntőjében kiemelte, nagy megtiszteltetés, hogy Tapolcán ér véget a hagyományos megyei versengés. Mint házigazda úgy fogalmazott, Tapolca lélegzetnyi romantika mindazok számára, akik idelátogatnak, de azok számára is akik itt élhetnek. A városból nem hiányozhatnak a szép terek, sétányok, parkok, a fák és virágok. Majd szólt a belváros milliárdos rehabilitációjáról, amely a közelmúltban fejeződött be, két év alatt új arculatot kapott Tapolca.

A résztvevők végigjárták az új tóparti sétányt, majd a Tamási Áron Művelődési Központban átadták a megyei virágosítási verseny díjait.



– Örülünk a pozitív változásnak, de nem dőlünk hátra elégedetten, folytatjuk a szépítést, a városrehabilitációt, hiszen csak szép környezteben lehetnek boldogok az itt élők és emiatt térnek vissza a turisták is – tette hozzá.A tizenkettedik alkalomm kiírt versengést Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke értékelte.

– Nagy öröm, hogy idén hatvanöt település nevezett, ami több minden korábbihoz képest. Ugyanakkor mindenki nyertese a versenynek, hiszen mindenhol a településkép javítására törekedtek a lehetősége függvényében – fogalmazott. Az öt kategóriában kiírt versenyben a 300 fő alatti települések kategóriáját Szentbékkálla nyerte, a második Döbrönte, a harmadik Hetyefő lett. A 300-500 fős kategóriában Balatonudvari, Dörgicse és Kisapáti volt a sorrend.

A 3000 fő fölötti települések között Tapolca kapta az első díjat, melyet Császár Lajos vett át Lasztovicza Jenőtől (Fotó: Szijártó János)


Az 500 és 1000 fő közötti települések vetélkedését Bakonytamási nyerte meg, Gógánfa a második, Marcaltő és Paloznak a harmadik helyet szerezte meg. Az 1000 és 3000 fő közöttiek versenyében Alsóörs-Csopak végzett az első helyen, utána Ugod és Révfülöp volt a sorrend. A 3000 fő fölöttiek között Tapolca kapta az első díjat, a második helyet Pápa, a harmadikat Várpalota érte el. Balatonfüred különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!