Hírek

2013.11.30. 15:55

Lovagok találkoztak

Sümeg - Humanitárius, jótékonysági tevékenységet folytató öt nagy múltú lovagrend vezetői találkoztak a városban szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

A keresztény értékrend mentén működő lovagrendek évek óta támogatják a várost és a térséget, most azonban nem csak ajándékokkal érkeztek, hanem újabb lovagokat és lovagtermet is avattak. A Polgármesteri Hivatalban Rátosi Ferenc polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket és köszönetét fejezte ki, hogy rendszeresen anyagi és erkölcsi támogatásbar részesítik a várost. Klaus Blos az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend nagymestere beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítenek az adományok szétosztásában.

Dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester a képviselő-testület nevében mondott hálát és máltányolta a lovagrendek törekvését, amellyel éltetik a történelmi hagyományt. Az eseményen érdemkereszt kitüntetést kapott Nagy József kanonok, Barták Péter, a Napló főszerkesztője, Magyar Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportjának vezetője: Horváth Béla, Kulcsár Zoltán vállalkozó, valamint a helyi médiát képviselő Tisler Anna újságíró és Kovács Mihály operatőr.

A programon érdemkereszt kitüntetéseket adtak át, a képen Kulcsár Zoltán segítségét méltatja Klaus Blos az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend nagymestere (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



A nagymester külön kitüntette tevékenységéért Rátosi Ferenc polgármestert, akinek segítségére, mint mondta, folyamatosan számíthatnak a lovagrendek. A találkozón részt vettek a Szent László Rend Egyesület, a Griff Lovagrend, a Templomos Lovagrend és a Szent Mihály Arkangyal Lovagrend képviselői, akik a programot a Ferences Kegytemplomban koncerttel folytatták. Roman Mikola hegedűművész és Matsunaga Minami zongoraművész valamint a Sotto Voce énekegyüttes lépett fel, a Püspöki Palotában pedig az öt nagymester termét és kiállítását avatták fel.

A termet Nagy József kanonok áldotta meg. A programok hétfőn az adományok átadásával folytatódnak a sümegi óvodában. kép: Öt lovagrend képviselői találkoztak szombaton Sümegen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!