Hírek

2013.11.21. 15:35

Megkapják a pénzt a húsüzem beszállítói

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 400 millió forintot utal Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK), hogy ebből fizesse ki a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913. Kft. beszállítóit.

Tremmer Tamás

A Naplóban már beszámoltunk róla, hogy a Pápai Hús 1913 Kft.-vel szemben követeléssel rendelkező élőállat beszállítók részére a VM az európai uniós támogatási szabályok nyújtotta keretek között csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt. A termelők 7500 eurónak megfelelő (mintegy 2,2 millió forint), a termelői csoportok és forgalmazók legfeljebb 200000 euró (60 millió forint) támogatást vehetnek igénybe.

A VM a gazdákat korábban arról is biztosította, hogy akinek a de minimis támogatási lehetőséget meghaladó összeggel tartozik a húsgyár, a különbözet kifizetésére szintén találnak módot. Ennek a rendezése zajlik most. A VM egy rendeletben a NAK-ot, mint eljáró szervezetet jelölte ki a kifizetések második ütemének lebonyolítására. Az intézkedéshez a szaktárca biztosítja a 400 millió forintos keretösszeget, amiből maradéktalanul ki tudják fizetni a gazdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!