Hírek

2013.11.18. 20:14

Városlődi ralibaleset - Hibázott a szervező?

A verseny rendezője a gyorsasági szakasz érintett részét nem a biztonsági tervben rögzítettek szerint alakította ki.

Kovács Erika

Ezt állapította meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) hétfői közleményében az október 19-i városlődi ralibalesetről. A szervező ezt tagadja. A négy sérült már jól van. Az MNASZ szerint ez az eltérés nem volt közvetlen oka a balesetnek, de amennyiben a versenypályát a tervben szereplő módon alakították volna ki, a baleset elkerülhető lett volna. Az MNASZ vezetősége kezdeményezi a szövetségi szabályok szerinti eljárás megindítását a rendezővel szemben – közölte az MNASZ vezetősége. 

Bognár Gábor a szervező Arrabona Rally Klub képviseletében tegnap elmondta: nem értenek egyet a megállapítással, felületesnek tartják avizsgálatot, ők a tervek szerint alakították ki a pályát, a szövetséggel haladéktalanul tárgyalnak. A megyei rendőr-főkapitányság ügyeletén hétfőn megtudtuk, még nyomoznak. 

Korábban megírtuk: október 19-én a nézők közé csapódott egy raliautó, és hatan megsérültek az MNASZ amatőr ralikupa-sorozatában rendezett versenyen. A győri székhelyű szervező klub 26 éves versenyrendezői tapasztalattal, közel száz biztonságosan lebonyolított futammal rendelkezett, eddig nézői baleset nélkül.

A nézők közé csapódott autó sofőrje a helyszínt feltehetően jól ismerte, nagy rutinú, tapasztalt, lelkiismeretes, megfontolt ember, a történtek nagyon megviselték. Egyedi probléma adódhatott, valószínűleg műszaki meghibásodás történt az autóval – írtuk akkori riportunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!