Hírek

2013.12.09. 11:51

Az aszfaltozást ''jegelik''

A télre tekintettel az aszfaltozást befejezték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, de a közútfejlesztési programnak már eredményeként több helyütt is megújult útszakaszokon közlekedhetünk.

Tremmer Tamás

November elején indította közútfejlesztési programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely Veszprém megyében összesen 17 útszakaszt érint, tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető. Ezek egy része már elkészült, mint például a Tapolca-Sümeg összekötő út 0,972-, a Pápa–Szilsárkány összekötőút 0,145-, a Pápa–Homokbödöge–Ugod összekötő út 0,86- és a 83-as számú Városlőd–Pápa–Győr főút 3,04-, valamint a 82-es számú Veszprém–Zirc–Győr főút 2,49 kilométeres szakaszai, amelyek új aszfaltborítást kaptak. A munka befejezése annyira friss, hogy ezeken a szakaszokon jelenleg is zajlik a műszaki átadása folyamata. A tartós burkolati jelek kivételével a kivitelező határidőn belül elkészült a felújítási munkákkal. A burkolati jeleket tavasszal fogják felfesteni.

A megyében 2014. április 30-ig – a felsoroltakkal együtt – összesen 24,131 kilométernyi útszakasz újul meg, mintegy 1,8 milliárd forint értékben. A felújítási program munkálatai az ütemtervnek megfelelően haladnak. Aszfaltozási munkák az idei évben már nem készülnek, csak burkolaton kívüli munkákat tud végezni télen a kivitelező. A további útszakaszok felújítását tavasszal folytatják.

2014. első felében fejeződik be a Zánka–Nagyvázsony összekötő út 13,5-, és a Balatonakali–Balatonszőlős összekötő út 13,3 kilométeres szakaszának teljes körű felújítása. Készültségben mindkét út 60-60 százaléknál tart, a felújítási munkák folytatásának várható időpontja 2014. március 17.-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!