Hírek

2013.12.13. 13:25

Kolbászt töltő királylányok

Ősi - Nagy küzdelmet, jó hangulatot és kiváló ízeket hozott a településen közelmúltban rendezett kolbásztöltő fesztivál.

Szabó Péter Dániel

Immár harmadik alkalommal rendeztek kolbásztöltő fesztivált Ősiben, a jó hangulatú programnak ezúttal is az Ősi Kultúrház adott otthont. Nyitányként a versenybe nevezett 10 csapat tagjainak a szervezők ismertették elvárásukat: estére a zsűri asztalára kellett tenni 20 dekagramm sült kolbászt. Egyéb megkötés nem volt, a résztvevőkre bízták az ízesítést és a tálalás módját is. A lényeg az volt, hogy a helyszínen készüljön a gasztronómiai remekmű.

Az Uni Kanok csapata nyerte a harmadik kolbásztöltő fesztivált Ősiben. Fotó: Bajcsi Dávid

A csapatok rögvest neki is láttak a munkának a kultúrház udvarán, a tölteni való húst titkos fűszerkeverékekkel ízesítették. Akadt, aki a régi, családi recept alapján készítette a kolbászt, mások próbáltak újítani egy-egy különleges fűszer használatával. Néhányan jelmezt is öltöttek a nagy napra. Ápolónők és királylányok is voltak a résztvevők között, de a vadászok is képviseltették magukat. Közben jól fogyott a bor, a sör, a pálinka is, a hangulattal tehát nem volt különösebb probléma.

Amíg a felnőttek a kolbásztöltéssel voltak elfoglalva, a gyerekek a kultúrházban kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Festettek, rajzoltak, karácsonyi dekorációkat készítettek, a szervezők jóvoltából még ízletes palacsintát is kaptak.

Az eredményhirdetésen végül kiderült, hogy a vándorserleget és a fődíjat, egy két személyre szóló wellness hétvégét, az Uni Kanok rutinos csapata nyerte, a legszebb tálalásért járó különdíjat pedig a Királylányok vehették át. Természetesen senki nem maradt elismerés nélkül, minden versenyző csapat ajándékot vehetett át a szervezőktől. A kolbásztöltő fesztivál este jó hangulatú bállal zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!