Hírek

2013.12.02. 18:29

Mi történt a Bakonyi Tájháznál?

Szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség a hétvégi tűzeset okát, amely a Bakonyi Tájháznál történt.

Kovács Erika

Megírtuk: szombaton éjjel kigyulladt a tájház, a műtárgyakat ki tudták menteni, azok kormosak és vizesek, helyreállítáukat megkezdték.

A múzeum ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mivel úgy vélik felmerül a lehetősége akár a szándékos gyújtogatásnak is. A kárt 15-50 millió forintra becsülik.

Hogy történt-e bűncselekmény, azt szakértők bevonásával vizsgálja ki a rendőrség – tájékoztatta a Naplót a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Limbacher Gábor, a Laczkó Dezső múzeum igazgatója szerint az épület hátsó része könnyen megközelíthető, és itt valószínűleg rendszeresen járnak is idegenek, mert a múzeum dolgozói többször találtak különféle tárgyakat, köztük injekcióstűket. Az épület egyébként 2008 májusában hasonló körülmények között már leégett.

Az igazgató rámutatott: szombaton senki nem tartózkodott az épületben. A felújítás után gondoskodni kell a tájház fokozott védelméről, például térfigyelő kamera elhelyezésével is. Terveik szerint később az eddig üresen álló és kihasználatlan padlástérben kiállítótermet, valamint múzeumpedagógiai teret alakítanának majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!