Hírek

2013.12.20. 12:49

Verseskötet ajándékba Kiss Bálintnak

Veszprém - Baranyai Máté költő az összegyűjtött adomány mellett legújabb verseskötetét is Kiss Bálintnak ajándékozta.

Szabó Péter Dániel

Lezárult másfél hónapon át tartó akciónk, amelyben a neurofibromatózissal küzdő kisfiúnak, Kiss Bálintnak szerettünk volna segítő kezet nyújtani. Nem túlzás állítani, példátlan összefogás valósult meg az elmúlt hetekben, magánszemélyek, intézmények, különböző szervezetek tettek felajánlásokat, s gyűjtöttek a kilencéves veszprémi kisfiú gyógykezelésének támogatására. Sikerrel jártunk, a tervek szerint januárban műtik Bálintot egy pécsi klinikán, így elindulhat a gyógyulás útján.

Baranyai Máté költő együtt olvassa a Szívtárogató című kötetet Bálinttal és kishúgával, Grétával. Fotó: Szabó Péter Dániel

A napokban Baranyai Máté is meglátogatta otthonában Bálintot. A Balatonfüreden élő költő a közelmúltban tartotta Szívtárogató címmel megjelent kötetének irodalmi esttel egybekötött bemutatóját Veszprémben, ahol becsületkasszában gyűjtött a kisfiúnak. A Kiss család otthonában tett látogatása alkalmával az összegyűlt 15 ezer forint mellett a könyvből is vitt egy példánnyal, amelyet együtt olvasgattak Bálinttal és kishúgával, Grétával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!