Hírek

2014.01.16. 14:00

Új vizsgálat vár Bálintra

Február elején újabb MR-vizsgálat vár a lapunk által patronált Kiss Bálintra, akinek műtétjére egy pécsi magánklinikán kerülhet sor.

Szabó Péter Dániel

Tavaly novemberben indítottunk gyűjtést a neurofibromatózissal küzdő kilencéves veszprémi kisfiú, Kiss Bálint gyógykezelésének támogatására. A lapunk hasábjain megjelent riport után példaértékű összefogás indult, hiszen nemcsak a megyéből és az ország különböző tájairól, hanem még a határainkon túlról is érkeztek adományok a Pannon Lapok Társasága által nyitott gyűjtőszámlára.

Karácsony előtt a Báthory iskolában megtartott ünnepségen Barták Péter főszerkesztő több mint négymillió forintról szóló óriás csekket adhatott át a családnak, az Euronics Kft. jóvoltából pedig Bálint régi vágya is teljesült, egy Xbox 360 Kinect típusú játékkonzolt kapott.

Veszprémben végzik el az mr-vizsgálatot Kiss Bálinton, az eredményeket pedig rögtön küldik a pécsi orvosoknak (Fotó: Kissné Sipos Marianna)

Közben lapunk felvette a kapcsolatot a pécsi Da Vinci Magánklinikával is, ahol segítséget ígértek a családnak. Egy vizsgálaton fogadta is Bálintot és szüleit dr. Tizedes György orvos-igazgató, ám a legfrisebb hírek szerint további vizsgálatra lesz szükség a műtét előtt. Ezt Veszprémben végzik el február 7-én, az eredményeket pedig rögtön küldik a pécsi orvosoknak, tudtuk meg Kissné Sipos Mariannától. Bálint édesanyja azt is elmondta, hogy Bálint és húga, Gréta sokat játszanak a új generációs, televízióra köthető konzollal. Még a nappalit is átrendezték, hogy legyen hely a mozgást igénylő sportos játékokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!