Hírek

2014.02.14. 12:55

''Öcsém, én megöltem két embert!''

Balatonakarattya - Azt tudom, hogy megöltem őket, de azt nem, hogyan – hangzott el a pénteki tárgyaláson a Veszprémi Törvényszéken, ahol K. Andrást, az ügyészség azzal vádolja, hogy 2012 áprilisában különös kegyetlenséggel meggyilkolta volt élettársát, annak férfi ismerősét, akinek rokonát magára hagyta, és így az idős, 91 éves beteg, aki saját magát nem tudta ellátni, éhen-, és szomjan halt.

Kovács Erika

Dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró iratismertetőjéből kiderült: a vádlott tette után magával vitt több értéktárgyat, köztük mobiltelefonokat, bankkártyákat, laptopot, és volt élettársa autóját, amivel Budapestre akart menni, de útközben kifogyott a benzin a járműből, így vonattal ment tovább. A fővárosban ismerősét kérte arra, hogy hívja fel a rendőrséget, mert két embert megölt, és egy magatehetetlen öregasszony maradt a házban. Ismerőse valószínűleg rossz címet adott meg, mert korábban, amikor tanúként megidézték azt mondta, „össze voltam zavarodva”. Így a három elhunytat végül két héttel később találták meg, amikor egyikük rokona kereste hozzátartozóját.  A vádlott korábbi vallomásából kiderült: testvérének azt mondta, „öcsém, én megöltem két embert”.


K. András a bíró kérdésére pénteken azt válaszolta, részben érzi magát bűnösnek. Valami csak történt, ha itt vagyok – mondta. Arra hivatkozott, hogy 46 százalékban rokkantosították, amiből 26 százalék agyi betegség. Sok gyógyszert szedett, amit később anyagi okok miatt mellőzött. Vitatta az eddigi szakértői véleményeket, melyek nem állapítottak meg emlékezetkiesést, és az erre történő hivatkozását védekező mechanizmusnak nevezték, ismételten Igazságügyi Elmeorvosi Megfigyelő Intézet (IEMI) vizsgálatát kérte, ahol korábban már kezelték.

A bíró kiemelte: merültek fel aggályok a korábbi szakértői véleményekkel kapcsolatban a vádlott és a védők részéről az emlékezetkieséssel kapcsolatban, ezért új szakértő páros kirendelése történik, hogy eldőljön, indokolt-e az IEMI megfigyelése. Az ügyész büntetésként életfogytig tartó fegyházbüntetést kért. A tárgyalás május 6-án folytatódik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!