Hírek

2014.02.03. 12:31

Tiltott szerelem

Veszprém - A törvény tilalma ellenére egy 13 éves kislánnyal tartott fent szexuális kapcsolatot az a fiatalember, akit jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

A húszéves Sz. D. két évvel ezelőtt,  mint egy tíz alkalommal szeretkezett egy 13 éves kislánnyal, aki beleegyezett a tiltott együttlétbe. Az alkalmi munkákból élő fiatalember tudta, hogy ilyen kapcsolatot csak 14 éven felüliekkel tarthat fent, ennek ellenére rendszeresen találkoztak a falu temetője melletti faházban. Az év szeptemberében pedig a lány szüleinek tudta nélkül magával vitte egy Zala megyei községbe, ahol öt nappal később megtalálták őket.

Hetekkel később a gyerekkorú lány jelentkezett a Veszprém megyei kórház nőgyógyászati osztályán, ahol megállapították, hogy 12 hetes terhes. Abortuszt végeztek el rajta. Még ezután is rendszeresen találkoztak, s forró perceket töltöttek együtt a fiatalok, pedig még akkor sem múlt el 14 éves a lány.

A tárgyaláson a fiú bűnösségére kiterjedő vallomást tett, s mindketten azt vallották, hogy szerelmesek voltak egymásba.

A Veszprémi Törvényszéken Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt Sz. D.-t egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, egyúttal elrendelte, hogy egy 10 hónapra felfüggesztett fogházbüntetését utólag kell leülnie. A fiatalt 2010-ben megrontásért ítélték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!