Hírek

2014.03.04. 18:55

A veszprémiek érdekeit képviselik

Veszprém - Hartmann Ferenc és Katanics Sándor a veszprémi közgyűlésben tudatosan szavaz, a veszprémiek érdekében politizál, mondta Pál Béla.

Az országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján Mihalovics Péter hétfőn feltett kérdésére reagált. Tényekkel bizonyítható, hogy Hartmann Ferenc (MSZP) és Katanics Sándor (DK) mindig Veszprémért, a fejlesztésekért és a veszprémiek érdekében szavazott, náluk nincs olyan direkt pártutasításos rendszer, mint a Fideszben, közölte Pál Béla. Az elmúlt időszakban sok fejlesztés valósult meg a városban, hazai vagy uniós forrásból, melyeknek előkészítése a korábbi kormányzati ciklusban kezdődött, a korábbi kormányzati ciklus döntéseinek köszönhető és melyeknek ők egyaránt örülnek. "Mi nemcsak beszéltünk a fejlesztésekről, de tettünk is érte", mondta Pál Béla, majd felsorolta azokat az intézményeket, projekteket, gazdasági társaságokat, útfejlesztéseket, kerékpárutakat, melyek az MSZP kormányzati ciklusa alatt fejlődtek.

Hartmann Ferenc úgy fogalmazott, ahogy a múlt csütörtöki közgyűlésen is: szívesen versenyeznek a Fidesszel a fejlesztések terén. Ő megszavazta az állatkertnek és a Veszprém Arénának nyújtott támogatás elfogadását, noha kampányfogásnak tartja; jobb lett volna, ha  kormány garanciát vállal a későbbi finanszírozásra. A város költségvetése kapcsán hozzátette, az Állami Számvevőszék több  alkalommal jelezte, hogy az kockázatokat tartalmaz. A fideszes rezsicsökkentés a veszprémi cégeknek 650 millió forint veszteséget okoz.

Katanics Sándor közölte, a fideszes többség nehezen tűri a kritikát, ő tartózkodásával jelzést ad a testületnek. Vannak települések, melyek felelősen gazdálkodtak, nem halmoztak fel adósságot, az adósságkonszolidáció kampányfogás, ahogy a Veszprém Arénának nyújtott hitelátvállalás is. Szavazáskor nem felejti el, hogy veszprémi, de azt sem, hogy magyar állampolgár, az adósságkonszolidációnak  "még megisszuk a levét", fogalmazott.

/Balla Emőke/

 


Mihalovics Péter reagálása

Az Összefogás veszprémi katonái - pontosan ugyanúgy, mint országos vezetőik - a rossz emlékű múlt újraindításán fáradoznak. Hartmann Ferenc, Katanics Sándor és Pál Béla a múlt emberei. Márpedig Veszprém jövőjét nem lehet a múlt embereire építeni. A város költségvetésével elfogadott fejlődés, tehercsökkenés, folyamatos beruházások és átlátható feladat finanszírozás a veszprémiek és Veszprém jövőjét építik. Mi ezért támogattuk. Nekünk ezért nem kell magyarázkodni – fogalmazott Mihalovics Péter, a Fidesz-KDNP Veszprém városi önkormányzat frakcióvezetője, a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!