Hírek

2014.03.23. 19:15

Virágok a Balatonnak

Az alkalomhoz illő nedves időben köszöntötték a víz világnapját a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportjai vasárnap délután.

Győrffy Árpád

Társasjátékkal, felvilágosító programokkal, könyvárusítással, a tó megkoszorúzásával készültek 22 balatoni településen, megyénkben Balatonkenesén, Almádiban, Csopakon, Rendesen, Ábrahámhegyen, Badacsonytomajon, Badacsonylábdihegyen, Füreden az arácsiakkal és a budapestiekkel, Balatonedericsen a nemesvitaiakkal együtt. A csepergő eső és a hűvös idő miatt többnyire csak a koszorúzás, virágszórás maradt a programból.

A NABE arácsi csoportja kishajóval, verssel, valamint virágszirmokkal köszöntötte a Balatont (Fotó: Győrffy Árpád)

Az arácsi csoport tagjai az egykori Stefánia klubház előtti stégen köszöntötték a Balatont, ahol most nagyon könnyen vízre tudták ereszteni a Hanny Szabó Anikó unokája által készített kis hajót, miközben a nagymama saját versét olvasta a tó szépségéről, Bazsó Istvánné elnök és a csoport más tagjai pedig virágszirmokat szórtak a vízre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!