Hírek

2014.05.07. 09:46

Kitartóan várnak a szívre

Öskü/Budapest – A megőrzőből kedden az intenzívre került a műszívre kapcsolt ötéves ösküi fiúcska.

Tremmer Tamás

A végső megoldást a szívtranszplantáció jelentené, de erre várni kell. A jó hír az, hogy a megőrzőből május 6-án az intenzívre került Esztergályos Kornél, az az ötéves ösküi fiúcska, akinek a kálváriájával a Naplóban már többször is foglalkoztunk. A gyermeket április 8-án kapcsolták műszívre a fővárosi kórházban, majd ezt követően hatszor kellett felnyitni a mellkasát, mert komplikációk adódtak. Az orvosok ma már bizakodóak, szerintük túl van a nehezen, a fiú szervezete befogadta a műszívet, s beállt a gép működése.

Szerencsére a gyermek a beavatkozásokat rendkívül jól viselte. Ugyanakkor nagyon lefogyott, szinte csont és bőr, mert az elmúlt időszakban nem fogyasztott szilárd ételt. Most az a legfontosabb, hogy felerősítsék a szervezetét, hogy ha adódik a lehetőség, azonnal végre tudják hajtani a szívtranszplantációt, amelynek időpontja – donor híján – továbbra is bizonytalan. Ami azonban biztos, a szervátültetés elkerülhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!