Hírek

2014.06.23. 17:50

Összevetettük a képviselők bevallásait az év eleji nyilatkozataikkal

Veszprém - Nem történt jelentős változás a megye országgyűlési képviselőinek vagyonában, ez derül ki a képviselők napokban leadott vagyonnyilatkozataiból.

Marton Attila

Az országos listáról bekerülő Győrffy Balázs (Fidesz) banktartozása az elmúlt hónapokban fél millióval mérséklődött, így jelenleg 11,5 millió forinttal tartozik hitelintézetnek. Kepli Lajos (Jobbik) vagyonnyilatkozatában szintén egyetlen változás van januárhoz képest: míg év elején 51 százalékban tulajdonolt egy budapesti kft.-t, ez a mostani bevallásban már nem szerepel. Kontrát Károly (Fidesz) értékpapírban tartott megtakarítása csaknem 1,4 millió forinttal növekedett. Jelenleg 6,8 millió forintot tart befektetési jegyekben és kötvényekben, valamint továbbra is rendelkezik egy 3,8 millió forint értékű életbiztosítással. Forintban lévő pénzintézeti számlakövetelése mintegy 800 ezerrel csökkent, devizában kimutatott pénzintézeti számlakövetelése csaknem 340 ezer forinttal nőtt. Kovács Zoltán (Fidesz) részjegyekben továbbra is 2,3 millió forintot, befektetési jegyekben 600 ezret tart, ez 600 ezer forintos csökkenést jelent az év eleji állapothoz képest. Jelentősen megnövekedett viszont a bankbetétben tartott megtakarítása, mostanság közel 6 millió forintja van az év eleji 1,99 millióhoz képest. Pénzintézetekkel szembeni tartozása az elmúlt időszakban mintegy 460 ezer forinttal csökkent. Lasztovicza Jenő (Fidesz) mindkét lakástakarék-betétben tartott megtakarítása növekedett január óta. A 165 ezer forintos változás után jelenleg 1 millió 390 ezer forinttal rendelkezik ebben a megtakarítási formában. Számottevően növekedett a forintbetétben elhelyezett tartaléka, míg ez az összeg év elején 1,13 millió volt, most 4,42 millió forint. Mesterházy Attilának (MSZP) félmillió forinttal több készpénze van, mint év elején, jelenleg 8,5 millió forint felett diszponál. Navracsics Tibor (Fidesz) január óta csaknem 170 ezer forintot törlesztett bankhiteléből.

A vagyonbevallások szerint megyénk országgyűlési képviselői nem rendelkeznek több tízmilliós vagyonokkal, többségüknek     van tartozása

 

A bevallásban az ingatlanok, a nagy értékű ingóságok (gépjárművek, műtárgyak, értékpapírban vagy takarékbetétben elhelyezett megtakarítások, a képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó készpénz) és a tartozások mellett arról is nyilatkoznia kell a képviselőknek, milyen járandóságot kapnak parlamenti fizetésük mellett, illetve betöltenek-e tisztséget gazdasági társaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!