Hírek

2014.06.06. 17:01

Belga orvosé a díj

Veszprém - Patrick Piret-Gérard belga orvos kapta a Pro Meritis érmet, az elismerést pénteken adták át a városházán.

Marton Attila

A díjat a veszprémi háziorvosok javaslatára adományozta Porga Gyula polgármester. Az indoklás szerint Patrick Piret-Gérard kiemelkedő munkát végzett Veszprém és belgiumi testvérvárosa, Ottignies-Louvain-la-Neuve kapcsolatának elősegítéséért. A két település 1990 óta működik együtt, a városok háziorvosai és kórházi orvosai is jó kapcsolatot ápolnak.


Patrick Piret-Gérard Porga Gyulától vette át az elismerést (Fotó: Nagy Lajos)

A testvérvárosi programok lényege a települések lakói, intézményei és civil szervezetei közötti kötelék létrehozása, hangsúlyozta Porga Gyula az ünnepség megnyitójában. A kitüntetés a belgiumi és a veszprémi orvosoknak is szól, mondta Piret-Gérard, majd felidézte az együttműködés állomásait. Megjegyezte, a hivatalos kapcsolatok az eltelt évek során sok esetben barátsággá fejlődtek.

A rendezvényen részt vett Belgium magyarországi nagykövete, Jo Indekeu is. Köszöntőjében kiemelte, Ottignies-Louvain-la-Neuve és Veszprém kapcsolata a legrégebbi a magyar és belga települések közötti együttműködések sorában.

Az átadón közreműködtek a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!