Hírek

2014.06.13. 19:20

Ingyenes szűrések Balatonfőkajáron

Balatonfőkajár - Lakossági szűréseket végeztek a balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából a településen pénteken.

Marton Attila

A szűrőbuszon hasi és kismedencei ultrahangvizsgálatot, valamint csontsűrűség-vizsgálatot végeztek ingyenesen, mondta lapunknak Szomjas-Jakab Erzsébet, az iroda szakmai vezetője. Crespo Germanné foglalkozásügyi asszisztens a csontsűrűség-, míg Szentpéteri-Tátrai Ibolya szonográfus a hasi és kismedencei szűréseket végezte el, amelynek részeként a májat, a vesét, az epét, a húgyhólyagot, a hasnyálmirigyet, valamint a méhet és a prosztatát is vizsgálták ultrahanggal. A helyiek sorszámot kaptak, így felesleges sorban állás nélkül érkezhetett mindenki a szűrőbuszhoz.

Érdekel az egészségem, így nem volt kérdéses, hogy részt veszek a vizsgálatokon, mondja a balatonfőkajári Törökné Pincési Teréz, aki szerint mindenkinek érdemes kihasználnia a hasonló lehetőségeket. Varga Gyuláné azt emelte ki, hogy nem kell máshova elutazni, és pénzbe sem kerülnek ezek a szűrések.

A vizsgálatok előtt hat órával nem szabad enni, mert akkor nem kaphatnak hiteles adatokat a szakemberek, magyarázza Szomjas-Jakab Erzsébet, aki azt is elmondta, a vizsgálatok mindössze tíz-tíz percet vesznek igénybe. Örömmel látták, hogy egyre többen kapcsolódnak be a programba.

A szűrőbusz a következő hetekben két települést keres még fel.

Június 20-án, pénteken 10 és 18 óra között Litéren a művelődési ház parkolójába, másnap 9 és 17 óra között Felsőörsre, a Civil Ház parkolóba érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!