Hírek

2014.06.29. 15:20

Pincetúra egész éjjel a Somlón

Másodszor rendezték meg a hegyen az éjszakai pincetúrát, melyre sokan jöttek és ki is tartottak hajnalig.

Varga Ibolya

A tavalyinál is több, harmincnégy helyszínen várták a borbarátokat hazánk legkisebb történelmi borvidékének központi termőterületein a vasárnap reggelre virradó éjszaka. Több olyan pincészet is volt, amelyik két helyszínen várta a látogatókat. Az egyik ilyen a Bogdán Családi Pincészet. A vinotéka kora délután kinyitott, de nem várta meg a hajnalt, arra ott volt a birtokközpont. Bár maga az akció csak este tízkor kezdődött a három kápolna hangjelzésére, a többség este 6-kor nyitott és nem csalódott.

A programra való tekintettel négy gyorsvonat állt meg a hegy lábánál, olyanok, melyek különben csak elrohannak. Az első délután öt előtt érkezett, nem hagyhatták a gazdák, hogy este 10-ig kiszáradjanak, vagy az unalom miatt forduljanak vissza a borbarátok. Többen családostól érkeztek és kihasználták az alkalmat arra, hogy a különböző pincékben összevessék ugyanazokat a borfajtákat. Különösen a juhfarkot keresték, ez a nászéjszakák bora. A királyi házakban az esküvő napján ezt fogyasztotta az ifjú pár, hogy fiú utód születését segítse elő. Hasonlóan népszerű és kitűnő minőségű a hegyen a hárslevelű, érdemes megkóstolni az olaszrizlinget is.

A pincék között kisbusz és taxi szállította azokat, akik nem akartak gyalogolni. Akik bírták hajnalig, a várnál találkoztak egy közös koccintásra, majd hajnali öt órától egy közeli patinás betyárcsárda kínálta reggelit a megfáradt borbarátoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!