Hírek

2014.06.28. 19:23

Zeneiskolások egész napos műsora Pápán - Államtitkár hegedült a tanári zenekarban

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, az intézmény egykori növendéke hegedült a pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány fennállásának húszéves jubileumi ünnepségén.

Nagy Imre

Különleges zenei csemegékkel, izgalmas programokkal lepte meg a Bartók Béla Zeneiskola az igényes zene iránt érdeklődő művészetbarátokat. Szombaton a város főterén és számos más helyszínen szólaltak meg a legkülönbözőbb hangszerek.

Ünnep volt a szombati nap Pápán, a Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány fennállásának húszéves jubileuma. A szervezők – köztük Farkas Nóra, a kuratórium elnöke – reggeltől estig kínálták a változatos programokat. Számtalanszor szólalt meg a nap során a kapuszín alatt a „mindenki zongorája”, utoljára a jazz uralta a Kossuth utca bejáratát.

Volt hangszersimogató- és hangfogócskasátor, de mód nyílt karmesterként dirigálni egy egész zenekart is. Tartottak egy jól sikerült flashmobot, utcazenére várták a járókelőket, majd este nyolckor a zeneiskola tanárai adtak könnyed koncertet a Fő téren, amin nézőként az alapító, H. Nagy Zsuzsanna tanárnő is részt vett.

Az igazi meglepetés a jó zene mellett pedig az volt, hogy a zeneiskola egykori növendékét, dr. Hoppál Pétert is sikerült beültetni a zenekarba. Mint azt a kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, tizenkét évig volt az iskola növendéke, hegedülni, zongorázni és harsonázni tanult. Hoppál Péter az első zeneszámban működött közre, a közönség óriási tapssal jutalmazta a produkciót. A koncert, és az alapítvány napja vérpezsdítő latin dallamokkal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!