Hírek

2014.07.07. 15:40

Polgármesterek fogathajtó versenye a falunapokon

Lovas - A hétvégén tartották a Lovasi napok rendezvényeit, melyen központi helyet kaptak a lóval kapcsolatos programok.

Varga Ibolya

Ferenczy Gáborné polgármester szerint nem véletlenül nevezték el annak idején a települést, tehát kötelességük a népünkre ősidők óta jellemző foglalatosság, a lótartás és a lovas versenyek, sportok ápolása. Ennek jegyében már a legkisebbek is pónira pattanhattak, hogy idejében elsajátítsák a helyes tartást a lovaglás-hoz. A szakemberek szerint az úszás mellett ez az a sport, ami a testünk összes izmát megmozgatja.

Az idei futamot Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere nyerte meg.

Fotók: Stiger Ádám

A lovas programok keretében mutatták be tudásukat a Pápai Lovasiskola tagjai. Nem mindennapi lovagi tornát láthattak az érdeklődők. Megrendezték a lovak szépségversenyét, de a legnagyobb közönségsikert a polgármesterek és alpolgármesterek fogathajtó versenye aratta. Minden településnek voltak szurkolói, akik biztatták a faluvezetőket. Sajnos, a tavalyi győztes, Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott eljönni, de azért így is láthattuk, hogy lóra termett a magyar.

Hull Zita, Lovas alpolgármestere a harmadik helyet szerezte meg, míg Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel.

A versenyt ezúttal Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere nyerte meg. A második helyen Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere végzett. A harmadik hely otthon maradt, hiszen Hull Zitát, Lovas alpolgármesterét illette. A negyediket Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere szerezte meg, aki első alkalommal vett részt a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!