Hírek

2014.09.24. 12:43

Bérgyilkosságot tervelt ki az ügyvéd

Szombathely – E hét csütörtökén kezdi tárgyalni a Szombathelyi Törvényszék annak az ismert veszprémi ügyvédnek és társainak a perét, akiket emberölés előkészítésével és más bűncselekményekkel vádolt meg a Veszprém Megyei Főügyészség.

Simon Erzsébet

A Terrorelhárítási Központ kommandósai és a rendőrség különleges műveleti egységei tavaly április 9-én összehangolt akció során fogták el azt a három férfit Balatonfűzfőn, akik a vád szerint meg akartak gyilkolni egy ismert szekszárdi vállalkozót. A tervezett bűncselekmény értelmi szerzője H. T. ismert veszprémi ügyvéd volt, aki 2002 és 2006 között a Fidesz színeiben vett részt képviselőként a veszprémi önkormányzat munkájában, 2004-től pedig a városi közgyűlés közbeszerzési döntőbizottságának szakértőjeként is dolgozott.

Az ügyvéd elszámolási vitába keveredett a nagyvállalkozóval, mert őt tartotta felelősnek bizonyos befektetései elvesztéséért. Több százmilliós tartozását úgy kívánta rendezni, hogy a vállalkozó megöletésével megszerzi annak vagyonát. Kidolgozott egy tervet, az elképzeléseit megosztotta a szintén nehéz anyagi helyzetbe került Sz. A.-val. A bérgyilkosságra felfogadták a balatonalmádi M. B.-t. A bűncselekményre kiszemeltek egy balatonfűzfői ingatlant, amelynek egy boncmester a tulajdonosa, neki lett volna a feladata a vállalkozót a házba csalni, majd a bérgyilkos által megölt férfit feldarabolni. A boncmester azonban úgy döntött, hogy értesíti a rendőrséget. A kommandósok így a helyszínen megakadályozták a bűncselekményt.

H. T.-t, M. B.-t és Sz. A.-t emberölés előkészületének bűntettével vádolják, a boncmester ellen nem emelt vádat az ügyészség. A per tárgyalását elfogultság miatt helyezték a Szombathelyi Törvényszékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!