Hírek

2014.11.06. 15:20

Internetadó nincs és nem is lesz

Balatonfüred - De attól még az internettel kapcsolatban van miről beszélni - mondta Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője kis pénzből nagy konzultációt ígér.

Prevics Éva

 

 

A nemzeti konzultáció nem az internetadóról szól majd, hiszen internetadó nincs és nem is lesz, hanem az internettel kapcsolatos egyéb kérdésekről. Ez a konzultáció a digitális kérdésekről szól majd, mely a technikai, technológiai megoldásokat is keresi. Ez egy felhasználóbarát nemzeti konzultáció lesz, mely arra is választ kíván adni, hogy a jelenleg 7-7,5 millió magyar felhasználó hogyan tudja minél könnyebben, szabadabban és minél olcsóbban használni az internetet. A következő hetekben bárki kifejtheti, szerinte miről lenne érdemes konzultálni az internettel kapcsolatban. A konzultációhoz számos médiafelület csatlakozott már, ahol az emberek elmondhatják, mit gondolnak fontos kérdéseknek a témával kapcsolatban- mondta a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetéseiért felelős megbízott. A felvetéseket összegyűjtik, majd az ezekből összeállított kérdéssort januárban közzé teszik.

A fiatalok véleménye különösen fontos - mondta Deutsch - hiszen számukra az internet teremtette világ valóságos közeg. Kis pénz, nagy konzultáció- tette hozzá, arra utalva, hogy ez a konzultáció olcsóbb lesz mint a korábbiak.

Deutsch Tamás minderről a balatonfüredi Infotér infokommunikációs konferencián beszélt. A nagyszabású Infotér programon kormányzati, vállalati és civil szereplők vitatják meg a legfontosabb szakmai kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!