Hírek

2015.01.13. 20:15

Leszerelik a díszeket

Veszprém - Javában tart a karácsonyi díszek leszerelése, a mintegy másfél száz füzér eltávolítása két-három hetet vesz igénybe, tájékoztatta lapunkat Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője.

Marton Attila

A szakember elmondta, kandalábelekre mintegy 130 motívumot szereltek az adventi időszak előtt. Ezekkel a díszekkel találkozhattak a járókelők az Óváros és a Dózsa tér mellett az Egyetem, az Óvári Ferenc, a Brusznyai Árpád és a Szent István utcákban, a Jutasi úton, valamint Kádártán a Győri és a Malomkert utcákban, közölte az irodavezető. Az épületek és oszlopok között kifeszített díszfüzérből 24-et helyeztek ki a város különböző pontjain, 2011 óta pedig a városháza épületét is ünnepi díszbe öltöztetik.

– A jövőben szeretnénk megoldani a régi, hagyományos izzóval működő díszek cseréjét vagy energiatakarékos LED fénytömlőkkel való átszerelését, így mérsékelni tudnánk a villamosenergia- fogyasztást – mondta a tervekről Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!