Hírek

2015.04.29. 06:51

Orgazdákhoz került az elvesztett trombita

A Veszprémi Járási Ügyészség orgazdaság vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2014 októberében egy utcai padon felejtett trombitát szereztek meg, jóval annak valós értéke alatt, illetve olyan körülmények között, melyek alapján nyilvánvaló volt a számukra, hogy a hangszer értékesítője ahhoz bűncselekmény útján jutott hozzá.

A trombita tulajdonosa 2014. október 23-án fellépésen vett részt Veszprémben, melyet követően barátjával egy padra ült le beszélgetni, azonban távozásukkor a bőrtokban lévő,110.000 forint értékű hangszert és annak tartozékait a padon felejtette. Az elhagyott trombitát rövid idő múlva ismeretlen személyek megtalálták, és mindössze egy liter boráráért az egyik vádlottnak eladták.

A vádlott a bőrtokban lévő gondozott, és szemmel láthatóan jól karbantartott hangszert még aznap egy veszprémi bizományi üzletbe vitte, ahol azt az ott dolgozó másik vádlott 10.000 forintért megvásárolta tőle. A bizományi üzlet dolgozója egyébként az interneten ellenőrizte a hasonló típusú hangszerek árait, és megállapította, hogy a trombita legkevesebb 100.000-120.000 forintot ér, melyet követően a hangszert az egyik internetes hirdetési oldalon 80.000 forintért kínálta eladásra.

A sértett az interneten meghirdetett hangszerét felismerte, jelentkezett a hirdetésre, majd értesítette a rendőrséget. A nyomozó hatóság így a trombitát, annak tokját, valamint a hangszer egyik tartozékát a bizományi üzletben dolgozó vádlottól lefoglalta és a sértettnek kiadta, mellyel az okozott kár nagyobbrészt megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!