Hírek

2015.04.08. 17:13

Öt év börtönt kapott a verekedő juhász

Veszprém - Bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében S. L. vádlottat a Veszprémi Törvényszék április 8–án kihirdetett ítéletével. A férfit öt év börtönt kapott, és öt évre a közügyektől is eltiltották. 120 ezer forint bűnügyi költséget is fizetnie kell.

Kovács Erika

A vádlott az előzetes letartóztatásban töltött, a kiszabott büntetésbe beszámított közel egy évre tekintettel közel 2,5 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.  A tényállás szerint: a férfi feleségével együtt egy állattenyésztő kft.-nél kapott munkát, és a cég Öskü melletti telephelye közelében található szolgálati lakásban laktak. Az ikerház másik szolgálati lakásában lakott a feleségével a nyugdíjas M. M. is, aki szintén e cégnél dolgozott. A juhászként dolgozó S. L. és a szintén juhászkodással foglalkozó M. M. kezdetben jóban voltak, de mintegy másfél év múlva egy birkák legeltetésével kapcsolatos vitában összeverekedtek, amit később többször megismétlődött. Ezt főleg S. L. okozta, aki alkohol hatására kötekedő, agresszív lett.

S. L. 2014. április 21 – én, húsvét hétfőn kollégájával, Cs. Gy.-vel megbeszélte, együtt söröznek. Előtte S. L. még otthonában gyógyszerre bort ivott.  Aztán a helyi presszóban is ivott, ahol vett négy liter bort is, amelyből a hazaérkezésük után még ivott közel két litert, majd dolgozni ment, és a birkákat a szolgálati lakások közelében legeltette. Főnöke arra kérte, az állatokat ne engedje a házakhoz. M. M. kijött az udvarára, akit S. L. sértegetni kezdett és a férfiak összevitatkoztak. S. L. főnöke csitította őket. Mielőtt S. L. főnöke kérésére elterelte volna az állatokat, a birkák M. M. kerítésén át a növényeket legelték. Mindebből újabb vita lett a férfiak között, mire S. L. fém végű botjával, a másik ostorával csapkodott a másik felé.  S. L. végül fején eltalálta haragosát, akinek az életét szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, majd a vádlott és védője fellebbezéseiket visszavonták, így az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!